Algemene voorwaarden

Leuk dat je een kijkje komt nemen in de algemene voorwaarden van Sprout9. Hieronder vind je alle artikelen die je normaal gesproken tegenkomt in algemene voorwaarden of contracten, maar dan net even anders geformuleerd. Waarom? Omdat wij van mening zijn dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft. We streven naar duidelijkheid, niet naar onnodige complexiteit.

Vandaar onze Algemene Voorwaarden in een nieuwe stijl: compleet en helder, maar in begrijpelijke taal.

Veel leesplezier!

Team Sprout9

Algemene Voorwaarden van Sprout9 B.V.

Statutair gevestigd te:
Bilderdijkstraat 76-1
1053KW Amsterdam, Nederland

Contact

Bilderdijkstraat 76-1
1053KW Amsterdam
E-mailadres: info@sprout9.nl
Telefoonnummer: +31 6 48 73 27 87
hierna te noemen: ‘Sprout9’

Artikel 1. Definities

Laten we beginnen met het scherp krijgen van een aantal definities. Zo voorkomen we spraakverwarring over en weer. Wel zo handig.

  1. ‘Sprout9’: dat zijn wij, de gebruiker van deze algemene voorwaarden.
  2. ‘Overeenkomst’: de overeenkomst van opdracht als bedoeld in artikel 7:400 van het Burgerlijk Wetboek waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn verklaard.
  3. ‘Klant’ of ‘opdrachtgever’: dat ben jij, de partij met wie wij misschien wel een samenwerking aangaan in de vorm van een opdracht via een overeenkomst.

Artikel 2. Toepasselijkheid

Deze voorwaarden zijn geldig voor:

  1. Iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Sprout9 en de klant waarop Sprout9 deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard voor zover deze voorwaarden niet door partijen in goed overleg zijn afgeweken;
  2. Alle overeenkomsten met Sprout9, voor de uitvoering waarvan derden dienen te worden betrokken. Eventuele afwijkingen overleggen op onze algemene voorwaarden kan natuurlijk, maar zijn alleen geldig als we daarover het gesprek zijn aangegaan en deze schriftelijk zijn overeengekomen. Bekendmaking van deze aangepaste voorwaarden kan onder meer door vermelding op papier, offerte, opdrachtbevestiging, factuur en/of op de website van Sprout9 (www.sprout9.nl).

Artikel 3. Uitvoering van de overeenkomst

Sprout9 zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen uitvoeren. Die belofte van ons heb je in ieder geval! Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft Sprout9 het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden. De klant vrijwaart Sprout9 tegen mogelijke vorderingen van derden die schade lijden in verband met de uitvoering van de overeenkomst en waarvoor de klant aansprakelijk is.

Artikel 4. Betaling

Betaling dient te geschieden binnen 15 dagen na ontvangst van een factuur vanuit Sprout9, tenzij anders gespecificeerd. Wij hanteren voor onze eigen werknemers die in dienst zijn een betaaltermijn voor hun salaris van 10 dagen na het verstrijken van de werkmaand. Daar hebben studenten recht op, vinden wij. Het leven voor young professionals is immers duur. Wij doen dan ook vrijblijvend maar expliciet het verzoek onze facturen te voldoen zo snel als dat mogelijk is. Bij voorbaat dank!

Artikel 5. Opschorting en ontbinding

Sprout9 is bevoegd de overeenkomst te (doen) ontbinden indien:

  1. Zich omstandigheden voordoen welke de nakoming van de overeenkomst onmogelijk maken;
  2. Nakoming van de overeenkomst naar redelijkheid en billijkheid niet langer kan worden gevergd;
  3. Zich anderszins omstandigheden voordoen waardoor ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst niet mag worden verwacht of onwenselijk wordt geacht door partijen. Om dat te voorkomen, wat we natuurlijk het liefst hebben, stellen we elkaar in het geval van overmacht onmiddellijk op de hoogte. Beide partijen leveren redelijke inspanningen om het geschil op te lossen, voordat ontbinding wordt overwogen.

Artikel 6. Aansprakelijkheid

  1. De aansprakelijkheid van Sprout9 is beperkt tot hetgeen in deze bepaling is geregeld.
  2. Indien Sprout9 aansprakelijk is voor directe schade (met directe schade wordt gedoeld op de schade die geleden wordt om wanprestatie te herstellen (vervanging of reparatie van het product of het opnieuw uitvoeren of herstellen van de geleverde dienst), dan is deze aansprakelijkheid beperkt tot maximaal tweemaal de meest recente maandelijkse declaratie van het gedeelte van de opdracht waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft. De aansprakelijkheid is daarbij beperkt tot het bedrag dat in het betreffende geval door de verzekeraar van de gebruiker wordt uitgekeerd.
  3. De in deze voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid voor directe schade gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van de gebruiker of zijn ondergeschikten.
  4. Sprout9 is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal, of schade van de eigendommen van de klant. Waar mogelijk denken wij uiteraard graag samen mee aan oplossingen, bijvoorbeeld via verzekeringen.

Artikel 7. Vrijwaringen

  1. De klant vrijwaart Sprout9 voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectueel eigendom op door de klant verstrekte materialen of gegevens, die bij de uitvoering van de overeenkomst worden gebruikt.
  2. Indien de klant aan Sprout9 informatiedragers, elektronische bestanden, software, etc. verstrekt, garandeert deze dat de informatiedragers, elektronische bestanden of software vrij zijn van virussen en defecten. Eventuele schade hieruit volgend zal worden verhaald op de klant.

Artikel 8. Personeel

  1. Gedurende de looptijd van de opdracht is het de opdrachtgever niet toegestaan om personeel van Sprout9, zowel direct als indirect, in dienst te nemen of met dit personeel over indiensttreding te onderhandelen, zonder voorafgaande goedkeuring van Sprout9.
  2. Bij overtreding van artikel 8.1., zal de opdrachtgever aan Sprout9 verschuldigd worden van een boete van €8.500,00 voor iedere overtreding. Kortom, het is voordeliger om het gesprek te voeren over overname. Onze overname fee is namelijk voordeliger dan een boete.

Artikel 9. Risico-overgang

  1. Het risico op verlies of beschadiging van de zaken die voorwerp van de overeenkomst zijn, gaat op klant over op het moment waarop deze aan de klant juridisch en/of feitelijk worden geleverd en daarmee in de macht van de klant of van een door de klant aan te wijzen derde worden gebracht.

Artikel 10. Overmacht

  1. Partijen zijn niet gehouden aan het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe gehinderd worden als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten is aan schuld.
  2. In deze Algemene Voorwaarden bedoelen we met overmacht alle oorzaken van buitenaf, of ze nu wel of niet te voorzien zijn, waarop partijen geen controle hebben. Deze oorzaken maken het partijen onmogelijk om aan de verplichtingen te voldoen.
  3. Partijen hebben ook het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheden die (verdere) nakoming verhinderen, zich voordoen nadat partijen de verplichtingen hadden moeten nakomen.
    Partijen kunnen gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan twee maanden, zijn de partijen gerechtigd de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij.
  4. Voor zover partijen ten tijde van het intreden van overmacht inmiddels gedeeltelijk zijn verplichtingen uit de overeenkomst is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen of na te komen gedeelte zelfstandig toekomt, zijn partijen gerechtigd om het reeds nagekomen of na te komen gedeelte separaat te declareren. Klant is gehouden deze declaratie te voldoen als ware het een afzonderlijke overeenkomst.

Artikel 11. Geheimhouding

  1. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bronnen hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld, als dit voortvloeit uit de aard van die informatie, of wanneer er bij het doorgeven van informatie aan derden voor de buitenstaanders een voordeel voortvloeit ten nadele van de klant of Sprout9.
  2. Indien Sprout9 gehouden is vertrouwelijke informatie aan door de wet of bevoegde rechter aangewezen derden mede te verstrekken, en Sprout9 zich ter zake niet kan beroepen op een wettelijke dan wel door de bevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning, dan is Sprout9 niet gehouden tot schadevergoeding of schadeloosstelling en is de klant niet gerechtigd tot ontbinding van de overeenkomst op grond van enige schade hierdoor ontstaan.

Artikel 12. Gebruik van naam en logo

De Opdrachtgever verleent aan de Opdrachtnemer een niet-exclusief en niet-overdraagbaar recht om de naam en/of het logo van de Opdrachtgever te gebruiken in commerciële uitingen en gedrukte media, welk gebruiksrecht beperkt is tot de looptijd van de Overeenkomst. Dit gebruiksrecht omvat het gebruik voor reclamedoeleinden (namelijk het portfolio van de Opdrachtnemer), zoals het plaatsen van de naam en/of het logo op de website en/of sociale media van de Opdrachtnemer, evenals het beschikbaar stellen van deze informatie aan derden. Opdrachtnemer zal de naam en/of het logo van de Opdrachtgever niet gebruiken op een manier die de Opdrachtgever kan schaden, in diskrediet kan brengen of zijn reputatie kan schaden. De toestemming van de Opdrachtgever mag op ieder moment en met onmiddellijke ingang worden ingetrokken.

Artikel 13. Intellectueel eigendom en geheimhoudingsplicht

  1. Alle door Sprout9 verstrekte stukken, zoals rapporten, adviezen, overeenkomsten, ontwerpen, schetsen, tekeningen, software, enz., zijn bestemd om te worden gebruikt door de klant met wie wij de overeenkomst hebben gesloten en mogen niet door hem zonder voorafgaande toestemming van Sprout9 worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt, of ter kennis van derde gebracht, tenzij uit de aard van de verstrekte stukken anders voortvloeit. Als uitgangspunt geldt: bij twijfel? Even overleggen. Wel zo makkelijk.
  2. Sprout9 behoudt het recht de door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voorzover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht. Uiteraard hanteren wij hierbij ook ons adagium: bij twijfel, even overleggen.
  3. Is er sprake van een schending van de bepalingen omtrent de intellectuele eigendomsrechten of van de geheimhoudingsplicht? Dan kan het zomaar zijn dat Sprout9 hierdoor schade lijdt. Het is vaak lastig te bepalen wat precies de geleden schade is. Daarom hanteren wij een boete op de schending van de bepalingen van 500 euro per dag waarop de schending niet is rechtgezet. Wij behouden ons daarnaast wel het recht eventuele schadevergoeding naast de boete te vorderen. We gaan er uiteraard niet vanuit dat zoiets gaat voorkomen.

Artikel 14. Geschillen

  1. De rechter in de vestigingsplaats van Sprout9 is bij uitsluiting bevoegd van geschillen kennis te nemen. Niettemin heeft Sprout9 het recht het geschil voor te leggen aan de volgens de wet bevoegde rechter.
  2. Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.

Artikel 15. Survival

  1. Na het aflopen van de overeenkomst, ook wel bekend als 'Survival', blijven de bepalingen die bedoeld zijn om na de overeenkomst van kracht te blijven (zoals de geheimhoudingsbepaling) van kracht tussen de partijen. Als dit niet gebeurt, zijn de algemene voorwaarden na afloop van de overeenkomst mogelijk niet meer van toepassing. In dat geval vervallen de specifieke bepalingen die in jouw voordeel zijn opgenomen, en wordt teruggevallen op de minder gunstige wettelijke bepalingen.

Artikel 16. Anti-discriminatie

Sprout9 zet zich in voor gelijke kansen en behandeling voor alle individuen en streeft ernaar een inclusieve werkomgeving te creëren die vrij is van discriminatie. Overeenkomstig de geldende wetgeving, garandeert Sprout9 dat alle medewerkers en werkzoekenden zullen worden beoordeeld op basis van hun kwalificaties, vaardigheden en verdiensten, zonder discriminatie op grond van ras, kleur, religie, geslacht, seksuele geaardheid, leeftijd, burgerlijke staat, of enige andere factor die niet relevant is voor hun functie.

Elke vorm van discriminatie, intimidatie of pesten door of tegen onze medewerkers of werkzoekenden zal niet worden getolereerd. Sprout9 heeft een toegankelijke en transparante klachtenprocedure ingesteld voor het melden van discriminatiegerelateerde zaken. Klachten kunnen worden ingediend via sanne.timmer@sprout9.nl. Elke klacht wordt vertrouwelijk behandeld en onderzocht, waarbij snelle en rechtvaardige maatregelen worden genomen om problemen aan te pakken en op te lossen.

Door samen te werken met Sprout9, erkent u en stemt u ermee in ons streven naar een discriminatievrije werkomgeving te ondersteunen en actief bij te dragen aan de bevordering van diversiteit en inclusie binnen onze organisatie en onze gemeenschap.

Artikel 17. Toepasselijk recht

Op elke overeenkomst tussen Sprout9 en haar partners is Nederlands recht van toepassing.

Schrijf je in voor updates

De inkoopwereld verandert continu – is jouw team al futureproof? Met Sprout & About blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kansen. Mis niets en groei mee!

Door je aan te melden ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden.
Bedankt! Je aanmelding is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het indienen.
Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het opslaan van cookies op je apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.